Petua Iklan Bayar Per Klik Terbaik untuk Perniagaan Kecil

terbaik

Banyak pemilik laman web baru mendapati iklan Pay Per Click (PPC) sukar untuk membungkus otak mereka pada mulanya. Secara teori ia dipotong dan kering, buka akaun anda dengan Google atau Bing, buat iklan, pilih kata kunci, dan tentukan berapa banyak yang anda sanggup bayar untuk setiap klik. Enjin carian sengaja menjadikannya mesra pengguna dan sesederhana mungkin. Mereka membanggakan bahawa walaupun seorang pemula dapat mulai menghantar lalu lintas PPC ke arah mereka. Ini benar sekali … anda pasti akan mendapat lalu lintas, namun jika anda tidak mendidik asasnya, anda akan mendapati belanjawan berharga anda telah hilang sebelum anda mengetahuinya! Saya akan menganggarkan bahawa 50% pelanggan saya telah mengalami masalah ini, dan kemudian beralih kepada profesional seperti saya untuk menghentikan pendarahan tersebut.

Bagaimana ia berfungsi.

Seseorang mencari ¬†DOWNLOAD APK MEGA888 2021 ¬†kata kunci anda. Kata kunci adalah salah satu “istilah carian” yang anda nyatakan dalam mengatur kempen anda, yang anda rasa paling sesuai dengan produk atau perkhidmatan anda. Apabila seseorang memasukkan salah satu kata kunci anda ke dalam mesin pencari, iklan yang anda buat akan dipaparkan. Kedudukan iklan ini sedikit bergantung pada jumlah yang anda mahu bayar. Kedudukan teratas pergi ke penawar tertinggi. Ia adalah sistem lelong. Tujuannya adalah agar iklan anda muncul setinggi mungkin dalam posisi untuk menarik lalu lintas paling banyak. Di sinilah mesin pencari dapat mengambil wang anda lebih cepat daripada mesin slot yang longgar di kasino! Walaupun bentuk iklan ini disebut Bayar Per Klik, tujuannya adalah untuk tidak mendapatkan sebanyak mungkin klik. Tujuannya adalah untuk mendapatkan seberapa banyak bakal pelanggan untuk mengklik sebanyak mungkin. Saya akan frasa semula bahawa … tujuannya adalah untuk mendapatkan calon pelanggan untuk mengklik iklan anda dan tidak mendapatkan sebanyak mungkin klik. Iklan Bayar Per Klik juga disebut sebagai SEM atau Search Engine Marketing.

Pengiklan baru yang tidak terbiasa dengan Iklan Bayar Per Klik tidak memahami sepenuhnya sistem penawaran lelong, faktor-faktor yang menentukan peringkat iklan, atau berapa banyak lalu lintas yang akan diperoleh kata kunci pilihan mereka. Enjin carian bergantung pada ini! Setelah mereka menarik anda sebagai pelanggan, kemungkinan dengan “kredit iklan percuma” mereka akan mengunci dan kad kredit anda disimpan. Walaupun saya merupakan penyokong besar iklan PPC, terutama untuk pemasaran dalam talian perniagaan kecil, saya tidak begitu menyukai cara mesin pencari menarik pelanggan baru. Selalunya meredakan sedikit anggaran yang mereka peruntukkan, tetapi yang lebih penting mendorong mereka daripada menggunakan iklan PPC sebagai alat pemasaran perniagaan kecil yang kuat.

Fahami Berapa Banyak Anda Boleh Membayar untuk Pelanggan Baru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *